Zonnebril kopen

Verschillende soorten glazen

Gekleurde glazen

De kleur van de glazen van uw zonnebril zegt niets over de UV-filter in de zonnebrillen glazen. Een zonnebril met donkere glazen kan zelfs een minder goede bescherming geven dan een zonnebril met lichtere glazen. Wel zult u bij lichte glazen meer moeten 'knijpen' tegen het felle licht dan bij donkere glazen.


Groene glazen verminderen de verblinding en filteren een deel van het blauwe licht. Ze zorgen voor een goed contrast tussen objecten.

Grijze glazen zijn het meest neutraal: zij verminderen de felheid van het licht zonder de kleuren te veranderen.

Bruine glazen zorgen dat het zonlicht minder verblindend is maar vervormen de kleuren en maken het zicht wat wazig. Bruin versterkt contrasten. Bruine glazen zijn ideaal voor bijzienden.

Gele glazen verscherpen het zicht, vooral in de verte, maar de vervorming van kleuren is sterker. Geel is heel geschikt in de auto, zeker bij een bewolkte lucht.

Roze glazen bieden een groot contrast voor objecten tegen blauwe of groene achtergrond. Ideaal als u veel aan watersport doet of veel op en rond het water bent (niet geschikt voor autorijden).

Polariserende glazen

Polariserende glazen filteren horizontale reflecties en glinstering uit het beeld. Hierdoor kunt u kleuren en contrasten beter zien. Dit kan vooral handig zijn op het water, in de sneeuw, tijdens het vissen of in de auto, als zonlicht weerkaatst op natte weggedeelten of de zon erg laag hangt.Voordelen:

• Geen last van lichtweerkaatsing op water of andere wegen
• U heeft een beter zicht, doordat de zonnestralen worden gefilterd.
• De perceptie van kleuren, contrasten en reliëfs leunt dichter aan bij de realiteit.
• U geniet steeds van een optimale bescherming voor uw ogen en uw zicht.

Nadelen:

• Sommige LCD-schermen (zoals Ipad of smartphone) zijn minder goed te lezen.
Spiegelende glazen

Spiegelglazen zijn sportief en kleurrijk. Spiegelglazen zijn er in verschillende kleuren. De spiegelglazen zijn populair geworden doordat ze een fascinerend en mysterieus uiterlijk hebben. Daarnaast zijn de vrolijke glazen ook heerlijk zomers.
Voordelen:

• Sommige spiegel zonnebrillen bieden extra bescherming door de speciale coating.
• Uw ogen zijn niet zichtbaar voor anderen dankzij de reflectie.
• Altijd een spiegeltje bij de hand.
• De lenskleur is onafhankelijk van de spiegelkleurNadelen:

• Glazen zijn krasgevoeliger. Let daarom goed op het juist opbergen van de zonnebril.

Meekleurende glazen

Als fotochromatische glazen worden bloot gesteld aan UV-licht begint het structuur van het glas te veranderen waardoor de glazen donkerder worden. Deze fotochromatische glazen hebben een bepaalde stof in de bril, welke zich automatisch aanpast aan de lichtintensiteit. Ze zijn dan ook erg populair onder piloten en autochauffeurs.

Voordelen:

• De glazen passen zich constant aan, hierdoor voelen uw ogen zich minder vermoeid.
• U heeft maar één bril nodig voor alle omstandigheden.


Nadelen:

• Indien u plotseling een donkere ruimte binnenloopt, heeft uw zonnebril 20 a 30 minuten nodig voordat de bril weer helemaal helder is.
• Niet geschikt voor op zee of in de bergen

CE-kenteken & UV 400

Wat is een CE-kenteken?

Een CE-kenteken garandeert dat uw bril voldoet aan de fundamentele veiligheidsvereisten van de Europese richtlijnen. De markering bestaat uit de letters 'CE' met daarachter een cijfer van 0 tot en met 4. De categorie geeft aan welke kleurintensiteit de glazen hebben en daarmee voor welk gebruik de zonnebril geschikt is. Bescherming begint pas vanaf categorie 2. Als er op een zonnebril wordt vermeldt dat deze "UV 400" bescherming biedt, dan mag u ervan uit gaan dat deze voldoende UV straling tegenhoud om veilig in de zon te kunnen vertoeven. Zonneglazen moeten binnen de Europese wetgeving UV-licht met een golflengte tot 380nm wegfilteren. Een etiket UV400 op de bril betekent dat UV-licht tot 400nm wordt weggefilterd. Hieronder vindt u een overzicht van wat de verschillende categorieën inhouden.

CE 0

Een zonnebril met categorie 0 heeft als functie dat deze comfort biedt en deze zorgt tevens voor een mooie vormgeving. Een zonnebril met categorie 0 biedt geen bescherming, maar is alleen geschikt voor een zwaar bewolkte dag (verwaarloosbaar).

CE 1

Een zonnebril met categorie 1 heeft net als een zonnebril met categorie 2 geen beschermende functie. Deze is vrijwel aleen geschikt voor een bewolkte dag met gedempt zonlicht (verwaarloosbaar).

CE 2

Deze categorie zonnebril is geschikt voor mooi weer en normaal zonlicht. Hiermee wordt de zon in de herfst en winter bedoeld. In deze seizoenen komt er minder UV-straling vrij doordat de zon minder krachtig is.

CE 3

Zonnebrillen met categorie 3 zijn geschikt voor fel zonlicht. Dit heeft u bijvoorbeeld aan zee, op het strand of in de bergen) Voor de Nederlandse zomers biedt een zonnebril met categorie 3 meer dan voldoende bescherming voor uw ogen.

CE 4

Alleen geschikt bij extreem zonlicht, bijvoorbeeld tijdens winter- of watersport. Met deze categorie mag u geen auto rijden. Ook geschikt voor vakanties in de tropen. Als er op een etiket van een zonnebril het volgende staat: 99% UV protection, dan kun je ervan uitgaan dat deze de ultraviolette stralen blokkeert.

Onze merken

Sinner

Sinner bestaat sinds 1996 en staat sindsdien bekend als kwaliteit, innovatie, prestaties en stijl. Het merk is begonnen met zonnebrillen en is vandaag de dag een internationaal sport- en lifestylemerk. Sinner is actief in 24 landen wereldwijd. Door gebruik te maken van de beste materialen, trendy kleuren en innovatieve technologieën zorgt Sinner ervoor dat u optimaal kunt genieten van de zomer! De slogan van het Nederlandse merk is "Style is always personal". De zonnebrillen van Sinner hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Houd je van kwaliteit en stijl en ben jij iemand die graag actief en sportief bezig is, dan is Sinner helemaal jouw merk!

Meest verkochte zonnebrillen