Type Product
Materiaal
Kleur
Maat
Merk
Soort
Serie
Grammage
Prijs
Levertijd
Korting

Fouta

Een Fouta is een soort hamamdoek, maar is over het algemeen wat groter van formaat en mag alleen Fouta worden genoemd als deze in Tunesië is gemaakt, waar de Fouta oorspronkelijk vandaan komt. Een Fouta is zeer geschikt als strandlaken, omdat deze erg licht van gewicht is, goed in staat is om vocht te absorberen en snel opdroogt. Hierdoor is een Fouta prettig in gebruik en erg handig om mee te nemen op vakantie. Naast de typen Hamamdoek en Fouta bestaat ook het type kikoy dat ook weer vergelijkbaar is.

Foutas

Een fouta wordt ook wel pestemal of hamamdoek genoemd. De fouta is een soort hamamdoek die alleen fouta genoemd mag worden als deze in Tunesië is gemaakt. De fouta is ideaal om te gebruiken in de sauna, hamam of als strandlaken op het strand of aan het zwembad. Daarnaast is de fouta te gebruiken als omslagdoek en picknickkleed. Maak uw zwemkleding helemaal compleet met een gekleurde fouta, fouta met print of fouta met franjes. Wilt u meer advies over fouta's? Kijk dan op onze adviespagina.

Wat is een Fouta?

Een Fouta lijkt op een hamamdoek, maar heeft een wat groter formaat dan een hamamdoek. Daarnaast mag het alleen een Fouta genoemd worden als de doek gemaakt is in Tunesië. Hier komt de Fouta namelijk oorspronkelijk vandaan. Ook een Fouta is erg licht in gewicht en daarom een ideaal reisartikel. Ook neemt de doek vocht snel op en droogt het snel.

Fouta hamamdoek

Een Fouta hamamdoek is een traditionele omslagdoek die veel gebruikt wordt in Tunesië. Deze hamamdoek mag dan ook alleen Fouta genoemd worden wanneer deze is gemaakt in Tunesië. Door de unieke katoensamenstelling droogt een Fouta erg snel. Ook is het dun en licht en neemt het daarom weinig ruimte in beslag. Neem een Fouta mee tijdens een dagje spa, een zwembad, op reis of gewoon tijdens een dagje uit. Benieuwd geworden naar de Fouta's? Neem dan een kijkje op onze website en kies uw favoriet.