Zwembad kopen

Wat is belangrijk bij de keuze voor een zwembad?

Gebruiksfrequentie

Bij de keuze van een zwembad is het belangrijk om te bedenken hoe vaak en hoe lang u van plan bent het zwembad te gebruiken. Gaat u het zwembad bijvoorbeeld alleen op zonnige dagen gebruiken? Dan komt een opblaasbaar zwembad goed van pas. Bent u van plan het zwembad de hele zomer te gebruiken of zelfs het hele jaar door? Dan is een opzetbaar zwembad met een stale frame vaak een verstandige keuze.

Aantal personen

Bij de aanschaf van een zwembad moet u zich van tevoren goed bedenken met hoeveel personen u het zwembad wilt gaan gebruiken. Een opblaasbadje biedt namelijk minder ruimte dan een inbouwzwembad. Op Badenstrand kunt u precies de gewenste afmetingen van het zwembad selecteren, zodat u eenvoudig een juiste keuze kan maken.

Grootte

Iedere tuin is anders en dit betekent dan ook dat niet ieder zwembad geschikt is voor iedere tuin. Om de juiste grootte en het juiste type model te kiezen is het belangrijk dat u meet hoeveel plaats u heeft in de tuin. Zorg ervoor dat u altijd 1,5 meter vrije ruimte rondom het zwembad houdt. Dit geeft u plaats om eruit te klimmen en zorgt er bovendien voor dat het water makkelijker weg kan lopen.

Type zwembaden

Opblaaszwembad

Het grote voordeel van een opblaasbaar zwembad is dat deze super eenvoudig zijn op te zetten. Zo kunt u in een handomdraai genieten van uw zwembadje. Badenstrand heeft opblaasbare zwembaden in diverse soorten, maten en kleuren. De meeste hiervan zijn voorzien van een opblaasbare bovenrand.

Opzetzwembad

Een opzetzwembad is vrijwel altijd voorzien van een metalen frame dat ervoor zorgt dat de zwembaden stevig en stabiel zijn. Doordat dit type zwembad vaak wat groter is, zijn deze geschikt om te gebruiken met het hele gezin. Opzetbare zwembaden zijn ook verkrijgbaar in verschillende soorten en groottes.

Inbouwzwembad

Badenstrand heeft een ruime collectie opzetzwembaden in haar assortiment opgenomen die ook geschikt zijn om in te bouwen. Een inbouwzwembad staat erg mooi in uw tuin en geeft een luxueuze uitstraling. Bovendien zijn inbouwzwembaden een stuk veiliger. Het nadeel hiervan is echter dat de montage meer tijd in beslag neemt.

Kinderzwembad

Tijdens de warme zomerdagen is het heerlijk voor uw kindje om even lekker af te koelen in een zwembadje. Badenstrand heeft daarom een uitgebreide collectie kinderzwembadjes voor u geselecteerd waarmee dit perfect kan. De montage van een kinderzwembad is simpel en snel. U hoeft alleen nog maar te zorgen voor een horizontale en schone ondergrond.

Vergeet deze onderdelen niet:

Bij Badenstrand verkopen we een tal van zwembaden. Het kan hierdoor lastig voor u zijn om direct het ideale zwembad te vinden. Om het zoeken wat makkelijker voor u te maken, kunt u bij ons filteren op diverse zwembadopties. Wat deze opties precies zijn en wat ze inhouden leest u hier.

Filter

Het is zeer verstandig om een zwembad aan te schaffen dat is voorzien van een filterpomp. Een filterpomp zorgt er namelijk voor dat het water goed gereinigd wordt, waardoor u altijd met een fris en hygiënisch gevoel een duik kunt nemen in het water. Let er wel op dat u de filter tijdig vervangt.

Binnentrap / Buitentrap

Wanneer u een wat hoger zwembad aanschaft (vanaf 76 cm ongeveer) kan het erg handig zijn om te kiezen voor een zwembad dat wordt geleverd inclusief een trapje. Hierdoor klimt u eenvoudig in het zwembad en hoeven ouders niet steeds hun kind in of uit het zwembad te tillen. Ook is dit een stuk veiliger.

Wandbekleding

De optie wandbekleding komt goed van pas bij zwembaden met een stalen frame. Wandbekleding geeft een mooie blauwe kleur aan het zwembad en zorgt er bovendien voor dat de wanden en de vloer van het zwembad comfortabel aanvoelen. Ook zorgt dit ervoor dat u zich niet kunt bezeren aan het frame.

Eenvoudig opzetbaar

Iedereen wil tijdens de warme zomerdagen wel genieten van een heerlijk verkoelend zwembad, maar vrijwel niemand heeft zin om uren te besteden aan het opzetten van het zwembad. Daarom heeft Badenstrand een ruime collectie zwembaden in het assortiment opgenomen die u eenvoudig en snel op kunt zetten.

Extra versteviging

Bij grotere zwembaden kan het erg handig zijn om te zorgen voor wat extra versteviging, zodat u altijd met een veilig gevoel het water in kan plonzen. Een groot deel van de zwembaden op Badenstrand wordt daarom geleverd met extra zijprofielen. U vindt ze via onderstaande link.

Reparatiekit

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er kleine beschadigingen ontstaan aan uw zwembad. Dit is met name bij opblaasbare zwembaden een veelvoorkomend probleem. Badenstrand heeft daarom een collectie zwembaden die worden geleverd inclusief een reparatiekit. Zo plonst u in een mum van tijd weer in het water.

Maak uw zwembad compleet!

Opblaasdieren

Een mooi opblaasdier mag uiteraard niet ontbreken in uw zwembad. Van flamingo's tot cactussen en van regenbogen tot de klassieke opblaaskrokodil. Op Badenstrand vindt u alles wat u nodig heeft voor een flinke dosis waterplezier.

Speelgoed

Een zwembad is niet compleet zonder waterspelletjes. Dat weten wij bij Badenstrand ook. Daarom hebben wij speciaal voor u een leuke collectie strand- en waterspeelgoed geselecteerd, waarmee er gegarandeerd uren aan waterplezier kan worden beleefd. Bekijk hier onze strandballen, beachballsetjes en volleyballen.

Zwembril

Goed zicht onderwater is natuurlijk harstikke belangrijk. Bovendien geeft een zwembril of snorkel het zwemmen een geheel nieuwe dimensie, omdat de wereld onder water nu ook verkend kan worden. Voor zwembrillen, snorkelsets en de populaire 'facemask' kunt u ook terecht bij Badenstrand.

Strandlaken

Klaar met zwemmen? Droog u dan lekker af met de zachte strandlakens van Badenstrand. Hier vindt u handdoeken in alle soorten, maten en kleuren. Ideaal voor bij het zwembad, maar ook zeker handig om mee te nemen naar het strand. Bij Badenstrand vindt u ook de hippe ronde strandlakens, voor een echte ibiza feel in uw achtertuin!

Onze beste merken

Bestway

De zwembaden van Bestway zijn eenvoudig op te zetten en zijn beschikbaar in alle soorten en maten. Ook zijn deze gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze jarenlang mee blijven gaan. De zwembaden van Bestway worden ontworpen met het oog op functionaliteit en kwaliteit en dit is duidelijk terug te zien in ieder product.

Gré Zwembaden

De zwembaden van topmerk Gré staan garant voor urenlang zwemplezier. De collectie van Gré bestaat uit zwembaden in alle soorten en maten. Van klein tot groot en van betaalbaar tot exclusief; Gré heeft het allemaal. De zwembaden van Gré zijn praktisch, gebruiksvriendelijk en staan bovendien bijzonder goed in uw tuin.

Jilong

Jilong staat bekend om haar plastic buitenzwembaden met een super leuk design. De zwembaden van Jilong zijn kleurrijk, vrolijk en voorzien van leuke prints. Bovendien zijn deze erg gebruiksvriendelijk en zijn ze eenvoudig te (de)monteren. Bent u opzoek naar een kindvriendelijk zwembadje? Neem dan snel een kijkje in het assortiment van Jilong.

Intex

Vrijwel iedereen is bekend met Intex. Hét merk op het gebied van opblaasbare zwembaden van hoogwaardige kwaliteit. De zwembadjes van Intex zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten en zijn vaak voorzien van vrolijke kleurtjes. Ideaal voor kinderen, maar ook net zo handig voor volwassenen die even af willen koelen tijdens de warme zomerdagen.

Een greep uit het assortiment: