SUP board kopen

Opblaasbaar SUP-board

Voordelen van een opblaasbaar SUP-board

Bij Badenstrand vindt u uitsluitend opblaasbare stand up paddle boards. Opblaasbare SUP-boards hebben vele voordelen en zijn binnen 5 a 10 minuten opgeblazen. We hebben alle voordelen van een opblaasbaar SUP-board voor u hieronder op een rijtje gezet.

+Eenvoudig vervoerbaar+Licht van gewicht+Minder prijzig +Zacht oppervlak+Gemakkelijk op te bergen+Geschikt voor beginners

Welk SUP-board past bij u?

Typen SUP-boards

Het verschil in de verschillende typen SUP-boards zit vooral in de lengte, breedte en de vorm van het board. Deze eigenschappen van een board zorgen voor de wendbaarheid, snelheid en het volume van het board. Deze eigenschappen zijn weer belangrijk bij de soort activiteit die u gaat beoefenen op een SUP-board. Het is daarom goed om vooraf te bepalen waar u wilt gaan peddelen en hoe u wilt gaan peddelen. Bent u van plan om te suppen op meren, plassen of kanalen? Of bent u juist op zoek naar wat meer avontuur? Voor iedere gebruik is er een passend board.

Allround of Touring/Racing board?

Allround SUP-boards

Allround SUP-boards zijn erg geschikt voor beginners en hebben minder extreme eigenschappen dan andere SUP-boards. De allround SUP-boards zijn geschikt voor peddelen op vlak water en kunnen gebruikt worden voor kleine golven. Het assortiment van Badenstrand bestaat vooral uit allround SUP-boards.


Touring en racing SUP-boards

Touring en racing SUP-boards zijn langer en minder breed dan allround SUP-boards. Hierdoor kan er gemakkelijker snelheid worden ontwikkeld. Touring boards zijn vooral geschikt voor langere afstanden en racing boards zijn vooral geschikt voor om een hoge snelheid mee te halen. Het is ook mogelijk dat een board beiden van deze eigenschappen heeft.


Lengte en breedte

Lengte en breedte van het board

Naast de soort activiteit die u wilt gaan doen op het SUP-board, is het belangrijk om rekening te houden met de lengte en de breedte van het SUP-board. Hieronder leest u ons advies met betrekking tot de lengte en de breedte van het SUP-board.

Lengte
De lengte van de SUP-boards variëren van 9' tot 12'. Als u op zoek bent naar een board waarmee u snelheid kan maken, dan is een lang board geschikt. Daarnaast zijn langere boards vaak stabieler en houden deze beter koers, hierdoor zijn ze wel minder makkelijk wendbaar. Voor de beginnende SUP beoefenaar die gaat suppen op vlak water, is een lengte van 11' geschikt voor personen onder de 80 kg en 11'6 geschikt voor personen boven de 80 kg.

Breedte
Naast de lengte van het board is de breedte een belangrijke factor. De breedte van het board zorgt voor stabiliteit. Hoe breder, hoe stabieler het board is. Als u op zoek bent naar een board om ontspannen mee te touren dan wordt de breedte van 29' tot 31' aangeraden. Of bent u op zoek naar een board waarmee meer snelheid gemaakt kan worden? Dan wordt een board met de breedte tussen 25' en 29' aangeraden.

SUP-board accessoires

Benodigde accessoires

Naast een SUP-board heeft u natuurlijk accessoires nodig om SUP te beoefenen. De meeste SUP-boards op Badenstrand worden geleverd met de bijbehorende accessoires. In de productbeschrijving vindt u welke accessoires bij het SUP-board geleverd worden. Zo wordt bij een aantal boards ook een rugzak geleverd om uw SUP-board eenvoudig mee te vervoeren. Er zijn ook een aantal losse accessoires en boards verkrijgbaar.

De belangrijkste accessoires zijn een pedel, pomp en een enkelkoord. De pedel is natuurlijk nodig om uzelf mee vooruit te peddelen. Daarnaast is de pomp nodig om uw SUP-board op te pompen. Om extra veilig op het SUP-board te staan is een enkelboord belangrijk. De enkelkoord zorgt ervoor dat uw SUP-board niet wegdrijft, als u in het water valt.

Een greep uit het assortiment