Slippers kopen

Soorten slippers

Teenslippers

Teenslippers zijn erg populaire vakantieslippers en mogen dan eigenlijk ook zeker niet ontbreken in uw koffer. Teenslippers hebben een bandje tussen de tenen die zorgt dat de slipper goed blijft zitten. Pas wel op want deze bandjes kunnen voor blaren zorgen. De slippers zijn niet heel erg beschermend en zullen voor outdooractiviteiten dan ook niet snel geschikt zijn. U heeft de keuze uit vele soorten teenslippers. Bijvoorbeeld rubberen teenslippers die veel te zien zijn op het strand, wat nettere teenslippers die meer dienen als dagelijkse schoenen en stevige teenslippers van bijvoorbeeld Birkenstock met een speciale zool. Allemaal zitten ze even comfortabel en luchtig, maar ze zijn bedoeld voor verschillende doeleinden. Bekijk hier de teenslippers voor dames en heren!

Badslippers

Badslippers zijn te herkennen aan de brede horizontale band over uw voet. Deze band zit dus over uw voet heen en niet tussen uw tenen zoals bij de teenslippers het geval is. Badslippers zijn bedoeld om te dragen onder de douche, maar komen ook goed van pas op het strand of aan het zwembad. Ook zijn de badslippers ideaal voor mensen die niet tegen teenslippers kunnen, omdat ze snel blaren krijgen. Het nadeel van badslippers is dat deze minder stevig aan uw voet zitten en dus sneller van uw voeten kunnen glijden. Wanneer u voor goede kwaliteitsmerken zoals Birkenstock kiest, heeft u echter minder snel last van dit probleem. Bekijk hier de badslippers voor dames en heren!

Leren slippers

Leren slippers en leren badslippers

Slippers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Het is dan ook een persoonlijke mening welke slippers fijnste zitten. Toch is het wel goed om te kijken naar de kwaliteit van een slipper. Uw voeten hebben namelijk al minder bescherming dan wanneer u schoenen draagt. Daarnaast kan een verkeerde zool op harde ondergronden slecht zijn voor zowel uw voeten als knieën. De zool en het materiaal van de slipper zijn dan ook erg belangrijk.

Bent u op zoek naar slippers die lang mee gaan, heel comfortabel zitten en nét dat beetje extra bescherming bieden? Dan kunt u het beste kiezen voor de leren slippers. Leer is een zeer sterk en stevig materiaal. Naast een goede bescherming, bieden leren slippers ook een extra hoog loop- en draagcomfort en schuren deze niet tussen uw tenen. Het stevige materiaal vangt bovendien lichte schokken op, waardoor de slippers heerlijk blijven lopen. Leer is daarnaast een erg duurzaam materiaal, waardoor u lange tijd van uw aankoop kunt blijven genieten. Bekijk hier de leren slippers voor dames en heren!

Slippers onderhoud

Tips voor het dragen van slippers

Slippers zijn heerlijk om op te lopen in de zomer, maar niet de beste keuze voor uw voeten en knieën. Daarom is het aan te raden om slippers regelmatig af te wisselen met andere, stevigere schoenen. Omdat er niet veel bescherming om uw voet zit is het belangrijk goed op te letten dat u niet in viezigheid of bijvoorbeeld glas gaat staan. Daarnaast is het belangrijk om uw slippers niet te lang te dragen, omdat het dragen van slippers de natuurlijke houding kan beïnvloeden.

Bekijk hier alle slippers voor heren >

Bekijk hier alle slippers voor dames >

Bekijk hier alle slippers voor kinderen >

Het onderhoud van slippers

Als u investeert in een paar fijne slippers wilt u natuurlijk wel dat u er lang van kan genieten. Daar kunt u gemakkelijk voor zorgen door een beetje meer aandacht te geven aan het onderhouden van uw slippers. Wij raden u bijvoorbeeld altijd aan om een lederen slipper voor gebruik eerst goed te behandelen met een onderhoudsspray. Zo zijn de slippers vanaf het eerste moment beschermd en zit er een water- en vuilafstotende laag over de slippers.

Er komt vaak veel vuil tussen de slipper en uw voetzool. Het is daarom aan te raden om na het dragen van de slipper na het dragen even schoon te maken met een vochtige doek. Laat de slippers vervolgens op natuurlijk wijze opdrogen. Vermijdt warmtebronnen, want dit kan het leer uitdrogen.

Onderhoudsspray voor leren slippers >

Een greep uit onze collectie slippers: